Bestuur 2020/2021

Wouter Booij

Voorzitterchevron_right

Wouter Booijclose

Wouter Booij (1998), woonachtig in Hoorn, is de voorzitter van STEP. Hij speelt sinds 2015 eerste viool in het Noordhollands Jeugdorkest en sinds 2019 tweede viool in het VU-Orkest. Naast zijn muzikale bezigheden is hij bezig zijn master Work and Organizational Psychology aan de VU af te ronden. Als voorzitter houdt Wouter zich onder andere bezig met het coördineren van de projecten en het vormt hij een schakel tussen bestuursleden onderling.

Tessa Heeroma

Penningmeesterchevron_right

Tessa Heeromaclose

Tessa Heeroma (1996) speelt al vanaf jonge leeftijd viool en altviool in verschillende amateurorkesten en -ensembles, waaronder het Haarlems Barok Jeugdorkest, het VU-Orkest en het strijkkwartet Puutavaaran Harjoittajat. Recentelijk is ze ook begonnen te experimenteren met het spelen van de ud, de Midden-Oosterse luit. Daarnaast studeerde ze Klassieke Talen en Arabisch aan de UvA. Tessa is penningmeester van STEP.

Freya Reynaert

Acquisitiechevron_right

Freya Reynaertclose

Freya Reynaert is geboren in 1991 en begon met vioolspelen op vijfjarige leeftijd. Op haar dertiende begon ze bij het Noordhollands Jeugdorkest, waar ze tot haar vertrek ook ruim 4 jaar concertmeester is geweest. Verder heeft ze onder andere in het Nederlands Studenten Orkest, het VU-Orkest en het Utrechts Studenten Concert meegespeeld. Sinds april 2016 vervult ze de rol van concertmeester bij het CREA-orkest. Freya is werkzaam als tandarts in Haarlem en Hillegom. Als acquisiteur houdt Freya zich in het bestuur van STEP bezig met het werven van fondsen voor de stichting.

Zita Verbeeck

Orkestchefchevron_right

Zita Verbeeckclose

Zita Verbeeck (1999) speelt vanaf haar zevende viool. Na een aantal strijkorkestprojecten onder leiding van Petra Westra werd ze in 2015 lid van het Euregio Jeugdorkest. Sinds haar veertiende speelt ze met veel plezier in een strijkkwartet in Nijmegen. Toen ze in 2018 begon met de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, ging ze in het CREA-orkest spelen. Zita is de orkestchef van STEP. In die rol houdt ze zich onder andere bezig met het werven van muzikanten en het organiseren van repetities en concerten.

Nona Kranen

Secretarischevron_right

Nona Kranenclose

Nona Kranen (1998) komt uit Amsterdam en is de secretaris van STEP. Op haar vijfde begon ze met vioollessen aan de muziekschool van Amsterdam en vanaf haar tiende speelde ze met veel plezier mee in onder andere het wereldmuziekensemble Roman Oro, het Noordhollands Jeugdorkest, het Nederlands Studenten Orkest en het CREA-orkest. Van STEP is ze in het verleden de aanvoerder van de tweede violen geweest. Naast muziek houdt zij zich bezig met het maken en ontwerpen van kleding en kostuums, waarvoor ze ook anderhalf jaar in Antwerpen aan de kunstacademie heeft gestudeerd.

Clara Martens Avila

Promotiechevron_right

Clara Martens Avilaclose

Clara Martens Avila (1997) is geboren in Amsterdam. Op haar achtste begon ze met vioollessen, later stapte ze over op altviool. Ze speelde onder andere bij het Noordhollands Jeugdorkest en bij studentenorkesten als het VU-Orkest, Krashna-Musica, Intermezzo en het Rotterdams Studenten Orkest. Na een paar jaar in Rotterdam studeert ze nu informatica aan de UvA. Binnen STEP is Clara verantwoordelijk voor de promotie en de website.

Dirigent & Huiscomponist

Dirigent

Sjoerd Haver chevron_right

Sjoerd Haverclose

Sjoerd Haver (1998), is een jonge, gedreven dirigent uit Amsterdam. Op jonge leeftijd speelde hij als slagwerker bij de plaatselijke harmonie. Toen hij begon bij het Noordhollands Jeugdorkest, waar hij later overstapte op contrabas, kwam hij in contact met de symfonische wereld en werd zijn interesse voor dirigeren gewekt. Op 18-jarige leeftijd werd hij als dirigent aangenomen bij het Vierwindenkoor Amsterdam, wat de start vormde voor zijn muzikale carrière. Momenteel dirigeert Sjoerd, naast STEP, de Muziekvereniging Amsterdam en het Défis Blazersensemble. Tevens is hij regelmatig repetitor bij diverse studentenorkesten. Tijdens zijn bachelor Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam volgde Sjoerd directielessen bij Jacob Slagter, Lucas Vis en Hans van den Brand. Momenteel volgt hij de masteropleiding Orkestdirectie bij Etienne Siebens aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Als dirigent houdt Sjoerd zich niet alleen bezig met het standaardrepertoire, maar wil hij ook bijdragen aan nieuw repertoire voor verschillende bezettingen. Zo heeft hij de recentelijk nauw samengewerkt met de componisten Siying Li, Vlad Chlek en de huiscomponist van STEP, Philip Venema.

Huiscomponist

Philip Venema chevron_right

Philip Venemaclose

Philip Venema is geboren in 1995 in Amsterdam. Hij is al vanaf jonge leeftijd bezig met muziek. Naast dat hij piano, drums en gitaar leerde spelen, was zijn voornaamste focus de viool. Eerst had hij privéles bij Robert Oskam, violist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, later bij Sjanneke Laghuwitz. Ook had hij al vroeg interesse in componeren, wat hij dan ook steeds meer is gaan doen, voor verschillende instrumenten en ensembles. Op zijn achttiende schreef hij zijn eerste symfonie die hij uitvoerde met een hiervoor opgericht orkest. Dit was voor hem een bijzondere ervaring, die hem deed besluiten componist te worden. Na het afsluiten van de middelbare school had hij les bij Klaas ten Holt. In 2017 begon hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij nu lessen volgt bij Martijn Padding en Calliope Tsoupaki. Sinds de oprichting van STEP in maart 2019 is Philip de huiscomponist. Hij heeft bij elk van de afgelopen twee projecten een opdrachtcompositie geschreven.

Comité van aanbeveling